Συχνες ερωτησεις γκαμα των pellet


¿Τι είναι το pellet;?

Το pellet είναι ένας μακρόστενος κόκκος καύσιμης ύλης με βάση το ξύλο και γίνεται απο πατημένο πριονίδι των αποβλήτων απο το κλάδεμα,το κόψιμο και τις ξυλουργικές εργασίες.Το pellet παρέχεται σε άνετους σάκους ή σε ντεπόζιτα οπου το κάνουν μια καθαρή καύσιμη ὐλη και εύκολο στη διαχείρηση και την αποθήκευση.

Χρειάζομαι αγωγό καπνού;

Ναι.Είναι αναγκαίος ενας αγωγός καπνού με διάμετρο 8 cm.Στην πραγματικότητα βγαίνει καπνός μόνο για ένα λεπτό όταν ξεκινήσει η λειτουργία του.Μετά, εκκενώνει μόνο ανεπαίσθητα αέρια.

Ενεργοποιήθηκε ένας συναγερμός στην σόμπα του pellet.Τι μπορώ να κάνω;

Τηλεφωνήστε στον αντιπρόσωπο που σας εγκατέστησε την σόμπα.Οι εγκαταστάτες και οι αντιπρόσωποι των προιόντων μας είναι εκπαιδευμένοι απο την Bronpi για να προσφέρουν αυτη την υπηρεσία στον τελικό χρήστη.

Πώς μπορώ να προγραμματίσω την σόμπα μου για να ανάβει και να σβήνει αυτόματα;

Η σόμπα έχει τρείς τύπους προγράμματος (ημερίσια,εβδομαδιαία και σαββατοκύριακο).Μπορείτε να προγραμματίσετε τη σόμπα των pellet να ανάβει και να σβήνει μόνη της 2 και 4 φορές κατα τη διάρκεια της ημέρας.όταν γίνει η εγκατάσταση,ο εγκταταστάτης θα σας εξηγήσει αυτό το πρόγραμμα,εκτός βέβαια τη λειτουργία του.Παρόλα αυτά, μπορείτε να το διαβάσετε στον οδηγό χρήσεως του συγκεκριμένου μοντέλου.

Έχω έναν λέβητα πετρελαίου/φυσικού αερίου και θέλω να τον αλλάξω με λέβητα pellet.

Οι περισσότερες εγκαταστάσεις λεβήτων πετρελαίου/φυσικού αερίου ισχύουν και για τους λέβητες pellet.Ο πιο κοντινός αντιπρόσωπος θα σας συμβουλέψει σχετικά με την εγκατάσταση και το κατάλληλο μοντέλο.

Ποιός είναι ο πιο σωστός τρόπος να αποθηκεύσω pellet;

Το pellet πρέπει πάντα να είναι αποθηκευμένο σε ενα αεριζόμενο μέρος,δροσερό και ξηρό.Αποφεύγετε να αποθηκεύετε pellet σε μέρη με υγρασία, αφού τα pellets την απορροφάνε και ενώνονται σχηματίζοντας συμπαγής όγκους που μπορούν να μπλοκάρουν τη σόμπα.Επιπλέον, τα pellets με αρκετή υγρασία δημιουργούν πολύ καπνό.

Ποιό είναι το pellet με την καλύτερη ποιότητα;

Ένα pellet καλής ποιότητας θα πρέπει να είναι πιστοποιημένο με τη διάκριση DIN PLUS ή EN PLUS που είναι δυο πιστοποιήσεις σχεδιασμένες για να ξεχωρίζουν τα pellets καλής ποιότητας.Γενικά, το pellet θα πρέπει να είναι χωρίς ίχνος χρώματος,κόλλα και άλλα υλικά.Επίσης,θα πρέπει να είναι πολύ καλά πριονισμένο για να έχει μια μεγαλύτερη θερμική ισχύ.Μπορείτε να ελέγξετε την ποιότητα ενός pellet βάζοντας ένα δείγμα σε ενα ποτήρι με νερό.Εάν το pellet επιπλέει,σημαίνει οτι έχει αέρα δηλαδή οτι δεν είναι αρκετά πριονισμένο.Εάν πέφτει μέχρι το βάθος και βυθίζεται σημαίνει οτι είναι πολύ καλά πριονισμένο.

Ποιά είναι η συντήρηση που θα πρέπει να έχει μια σόμπα pellet;

Η συντήρηση μιας σόμπας pellet περιορίζεται στην καθαριότητα της στάχτης απο την καύση πρίν απο κάθε άναμμα, Διευκολύνοντας έτσι την ποσότητα του καπνού στην επόμενη λειτουργία να είναι λιγότερη.Επίσης, κάθε μήνα, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μερικοί άνετοι ¨συλλέκτες¨ για να αποφεύγεται η συσσώρευση στάχτης στο εσωτερικό της σόμπας.